Android blijft smartphone markt domineren met 80%

We weten al enige tijd dat Android groeit en de grootste is in de smartphone markt. In juni noteerden we al een aandeel van 69%. En deze ongeremde groei gaat allemaal ten koste van de gewaande grootmacht Apple, die niet zo groot meer is met nu 13,2% aandeel. Er wordt echter verwacht dat Apple zal terugslaan met de nieuwste iPhone die eind dit jaar uit moet komen.

android-vs-apple

De andere Android-concurrenten hebben wel hun succesjes, zoals Windows Phone die met de Lumia lijn Blackberry heeft ingehaald als nummer 3. Maar ook als bij Apple zal Blackberry’s nieuwe besturingssysteem nog wel eens voor verandering kunnen zorgen, welke overigens in de kinderschoenen staat.

Het succes van Android is vooral te danken door een toename van het aantal Chinese fabrikanten die toestellen maken. De keerzijde is wel dat er een extreem gebrek aan eenheid ontstaan is tussen de verschillende apparaten. Wat ook juist gezien kan worden als een bloeiende fragmentatie. Kortom Android is groots en veelzijdig, maar bij alles wat groeit, is het goed af te vragen wanneer het naar beneden zal gaan. Apple´s plannen zullen we moeten afwachten, maar de andere concurrenten hebben met hun laatste optredens niet meer de ´wow´ factor gegenereerd en zullen niet zo snel Androids aandeel in gevaar brengen.

Voorlopig zal Android met zijn brede segment in de smartphone industrie wel de hoofdspeler blijven. Maar wat denken jullie, zal Android blijven groeien totdat het de volledige OS overheersing heeft en implodeert? Of zal het binnenkort weer wat harder moeten gaan concurreren met de rest?

 

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

2 Reacties

  1. Luc schreef:

    Toch vind ik de iPhone nog steeds veel prettiger werken hoor!

  2. sammie schreef:

    Ik hoop dat in 2014 de Ubuntu edge uitkomt, een unieke telefoon met Android en Ubuntu! Als men dit goed aanpakt kan dit een succes gaan worden. Wel denk ik dat Android voorlopig niet te verslaan is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.