Lancering van LG G2, met Graphic RAM en volumeknop aan achterkant

Waar het de laatste tijd ging om de Moto X, is er nu het nieuwste toestel van LG waar men over zal praten. De LG G2 heeft een Snapdragon 800 processor, full HD 5.2 inch IPS LCD scherm. Prima kwaliteit en daarnaast komt LG met twee nieuwe ontwikkelingen, de zogenaamde Graphic RAM en een volumeknop aan de achterkant van het toestel.

De Graphic RAM  (GRAM) vermindert het energieverbruik van het scherm met maximaal 26 procent als er stilstaande beelden zijn. Bijvoorbeeld het toestel staat aan en je bent even iets aan het lezen. Normaliter worden er 60 keer per seconde afbeeldingen naar het scherm verzonden. Dit is fijn voor spelletjes waarbij telkens afbeeldingen gerendeerd moeten worden, maar bij langere stilstand van beelden is dit natuurlijk onnodig waarop energieverbruik bespaart kan worden. Dit principe heeft LG verder ontwikkeld naar hun toestellen door een cachegeheugen toe te voegen die losstaat van de GPU.

LG_G2

Dan de volumeknop, deze smartphone is de eerste die het ontwerp heeft aangepast met een knop aan de achterzijde. Hun grootste reden is dat de telefoons van tegenwoordig alsmaar groter worden. De gemiddelde breedte is nu op de 2.7 inch. Dit maakt het gebruik met de hand een stuk moeilijker, telefoons die uit onze handen vallen en vingers die zich moeten verplaatsen om bij knoppen te kunnen komen. De LG G2 is met zijn 2.79 inch nog groter en besefte dat als ze knoppen aan de zijkant zouden plaatsen, de telefoon nooit in de handen van de consument zal blijven. Dus zodoende kwam de volumeknop aan de achterkant, waar de wijsvinger rust. Eigenlijk heel logisch, ze verhuizen de knoppen naar de vingers zelf. Deze wijziging zorgt ook voor andere voordelen: het heeft een schonere en strakke vormgeving en de knop is ook te gebruiken voor het nemen van foto’s met de voorkant (selfies).

Kortom een mooi ergonomisch apparaat die weer een stukje zuiniger is met de batterij, in theorie een winnaar maar we zullen zien hoe het valt bij de consument.

 

Info Graphic RAM via Android Authority

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.