Google Play Store’s omzet 67% toegenomen

Google Play Store, voorheen bekend als the Android Market is de online winkel van Google waar apps, boeken, films, magazines en muziek gekocht kan worden voor op onze Adroid toestellen. En de Play Store doet het goed, want de omzet is maar liefst 67% gegroeid. De omzet van App Store van Apple steeg met 15 procent, welke vooral te danken is aan sterke toename van de omzet begin dit jaar. Ondanks de lagere stijging waren de totale inkomsten wel twee keer zo hoog als die van Google Play Store. Cijfers die het onderzoeksbureau Distimo bekend maakte.

omzet-stores

 

Nederland staat niet in de top tien van landen die de meeste apps kopen. Maar grote landen als Amerika kopen de meeste apps, gevolgd door Japan en Zuid-Korea. Deze drie landen zijn tevens verantwoordelijk voor de meeste van de gegenereerde omzet in Google Play Store.

candy-crushGames zijn bij beide Stores de categorie die het meest oplevert, zowel in downloads als in omzet. De game van dit moment is Candy Crush Saga die bij beide Store verantwoordelijk is voor de meeste omzet. Een bedrijf als Gameloft heeft afgelopen tijd meerdere titels uitgebracht, waarvan de Dispicable Me game het ontzettend goed doet. Deze game is de meest gedownloade gratis app in juli. Onder de meest gedownloade betaalde apps in juli vallen WhatsApp (App store) en Swiftkey Keyboard (Google Play) een toetsenbordvervanger app.

Het gaat goed met de verkoop van apps, wat weer goed is voor de ontwikkelaars die weer nieuwe games en apps zullen lanceren. Voor wat voor apps wil je graag betalen?  Praat mee.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.