KPN en Hi maken kopen van apps via telefoonrekening mogelijk

kpn-hiKPN en Hi maken het hun klanten met een Android smartphone of tablet makkelijker sinds vandaag om apps te kopen. Deze worden betaald via de mobiele telefoonrekening. Hiermee zijn KPN en Hi de eerste mobiele aanbieders in Nederland met deze service voor hun klanten. Een goed idee, want tot nu toe was een creditcard verplicht voor het kopen van een mobiele Android app, wat niet echt een ingeburgerde manier van betalen is in Nederland. Doordat mensen geen creditcard hebben of deze niet willen gebruiken laten zij ook betaalde apps links liggen. Het aankopen van apps via de mobiele telefoonrekening is dan ook een veilig alternatief.

De nieuwe manier van betalen zal komende vier weken uitgerold worden voor alle consumenten, waarna de zakelijke klanten zullen volgen. Bij aankoop van een app in Google Play Store kan de de klant van KPN of Hi nu kiezen voor het betalen per creditcard of via de telefoonfactuur. Direct na aankoop krijgen ze een bevestiging op het aan de Google-account gekoppelde e-mailadres. Op de telefoonrekening zal duidelijk staan welke apps zijn gekocht voor welke prijs. Het voordeel is dat er geen extra kosten verbonden zijn aan deze service. Er zijn wel voorwaarden gesteld om overmoedige of onbedoelde aankopen te voorkomen. Per keer kunnen klanten maximaal 10 euro per aankoop en 100 euro per maand uitgeven. Ook vraagt de Google Play Store bij elke app-aankoop om akkoord en optioneel een wachtwoord. Daarbij moet je de eerste keer dat je een app wil aanschaffen via je telefoonrekening verbonden zijn met het netwerk van KPN.

 

 

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.