Foursquare rolt update uit met proactieve aanbevelingen

‘Check-in’ is de laatste jaren een synoniem geworden van het Foursquare’s systeem van het laten weten aan je vrienden, waar je bent. Nu komt het bedrijf met een nieuwe functie dat suggesties gaat geven zonder het te vragen op basis van alle verzamelde gegevens van afgelopen jaren.

fourscquareDe manier waarop Foursquare tot nu toe gewerkt heeft,  vraagt om een actieve deelname van de gebruiker. Mensen worden getagd op hun locatie, er wordt gecontroleerd of vrienden er al eens geweest zijn en er wordt gezocht naar achtergelaten aanbevelingen door andere gebruikers of tips over kortingen. Maar dat is nog maar de helft van het masterplan volgens het bedrijf. De andere helft moet gaan over de toevallige momentjes, wanneer Foursquare interessante aanbevelingen zou kunnen maken zonder dat daar een expliciete nood aan is om ernaar op zoek te gaan.

Foursquare heeft afgelopen jaren de batterijverbruik en locatie nauwkeurigheid aangepakt en denk dat het nu eindelijk tijd is om aanbevelingen te gaan doen op het juiste moment. Gebruikers zullen meldingen ontvangen over de ‘must see’ plaatsen of andere niet te missen locaties. Een ontwikkeling die doet denken aan dezelfde update van Google Now.

Mocht je al een fervent gebruiker zijn van Foursquare en ben je benieuwd naar de nieuwe update, met slim gepersonaliseerde en ongevraagd advies, dan zul je even moeten wachten. De Foursquare update wordt uitgerold over de Android gebruikers vanaf vandaag en het kan een paar maanden duren om alle gebruikers te bereiken.

 

 

Laura

Android liefhebber, creatieveling en gek op nieuwe handige apps! Ik schrijf graag over Android, heb je een leuke tip laat het me weten!

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.