Apple onthult twee iPhones: de 5C en 5S

Jazeker Apple onthult vanavond maar liefst twee verschillende iPhones op één dag. Na jaren waarin geduldig gewacht werd op die ene nieuwe versie komt Apple nu met een verbeterde versie en een betaalbare variant, de 5C.

Er waren al hevige speculaties gaande over bijvoorbeeld een televisie of smartwatches maar die werden niet aangekondigd. Sommige denken dat ze bewust de geruchtenstroom op gang hebben gezet, zodat er door andere fabrikanten diverse modellen smartwatches ontwikkeld worden, wat nu gaande is.

gold_iphone_5s

Even terug naar de iPhone 5S, deze versie zal de iPhone 5 vervangen en debuteert met iOS 7 op het apparaat. Apple heeft natuurlijk enkele opvallende upgrades bedacht om te blijven concurreren met Android. Zo is er de 64-bit A7 processor, het is de eerste 64-bit chip die is ontworpen voor een telefoon, met een miljard transistors. Hierdoor is de nieuwe iPohne 5S maar liefst 2 keer zo snel met een batterijduur tot wel 10 uur gesprekstijd. Verder is de camera zoals altijd verbeterd. En een andere nieuwe functie van Apple is de Touch ID, wat een mooie naam is voor een vingerafdrukscanner die zit verwerkt in de home knop. De iPhone 5S is straks te koop in het goud, zwart en grijs. De prijs is hetzelfde als bij de release van de iPhone 5 en zal in Nederland vermoedelijk tussen de 650 en 700 euro gaan kosten.

Eerste mid-range toestel van Apple

iphone-5c

De iPhone 5C is gemaakt van kunststof, dat goedkoper te maken is. De 5C is er in diverse hippe kleuren met groen, wit, rood/roze en geel. Veel van de specificaties komen overeen met de iPhone 5. Het toestel is voorzien van 4G en Bluetooth 4.0, met een 4 inch Retina scherm en een A6-processor. Met de 5C die in de VS met 16 GB 199 dollar gaat kosten, mikt Apple op het lucratieve prepaidsegment. Een markt waar Android nu heer en meester is en volgens analisten kan zo’n vriendelijk geprijsde iPhone wel eens direct een hit scoren. Hoewel er in het Android spectrum veel meer keus is in de lagere prijzen, zullen mensen die eerst niet over zo’n dure iPhone peinsden wellicht overstag gaan.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

1 Reactie

  1. 11 september 2013

    […] Datum: 10-09-2013Bron: Androidics Jazeker Apple onthult vanavond maar liefst twee verschillende iPhones op één dag. Na jaren waarin geduldig gewacht werd op die ene nieuwe versie komt Apple nu met een verbeterde versie en een betaalbare variant, de 5C. Er waren al hevige speculaties gaande over bijvoorbeeld een televisie of smartwatches maar die werden niet aangekondigd. Sommige denken dat ze bewust de geruchtenstroom op gang hebben gezet, zodat er door andere fabrikanten diverse… Lees verder » […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.