Phonebloks: een modulaire zelf samen te stellen smartphone!

phonebloks-back

Stel je voor dat je de onderdelen kan veranderen op je smartphone, zoals je de hardware kan veranderen in een PC. Phonebloks is een idee in deze richting. Doordat alle hardware onderdelen uit elkaar getrokken zijn naar de echte gebruiksfunctie kun je ook zelf je telefoon uitbreiden naar wat je nodig hebt. Een geniaal idee eigenlijk. Heb je meer geheugen nodig? Dan voeg je deze gewoon toe, of denk aan een betere camera, je vervangt het camera onderdeel voor een betere versie. En dan hebben we het nog niet over extra opslagruimte, batterij en meer.

 

Het concept van Phonebloks gaat uit van een basis, een platte schijf waaraan  alles vastgeklikt kan worden als het ware. Op de voorzijde klik je een scherm en aan de achterzijde komt diverse hardware als geheugen, batterij, etcetera. De mogelijkheden zijn zo eindeloos en je telefoon is altijd uitbreidbaar en up to date. Een idee wat de smartphonemarkt wel eens overhoop zou kunnen halen, want zo hoef je niet meer elke keer een volledig nieuwe smartphone te kopen.

blok-store

Het is niet de meest elegante telefoon, de Phonebloks door zijn rudimentaire blokvormgeving. Maar het geeft wel helder het concept weer. Het idee is zeer aantrekkelijk en het betreft natuurlijk een conceptversie. Het brein achter Phonebloks, Dave Hakkens heeft betrokken samenwerkingen opgezocht met fabrikanten van telefoons en een besturingssysteem welke waarschijnlijk geen Android is. Maar dat blijft speculeren.

Wat vinden jullie van Phonebloks? En wat voor combinaties zou je willen maken als dit mogelijk is?

Via: Androidspin

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

2 Reacties

  1. Kristof schreef:

    Geniaal!

  2. nansie schreef:

    een heel goed idee, ik doe mee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.