Samsung Galaxy Gear straks ook te koppelen met Smart TV’s

samsung-galaxy-gearSamsung was als een van de eerste met het uitbrengen van zijn SmartWatch. En met de Galaxy Gear lijn die een maand geleden werd uitgebracht samen met de Galaxy Note 3 was de verwachting dat er een bijzondere relatie tussen de twee Android-telefoons zou zijn. Het was daardoor een beetje teleurstellend dat de Galaxy Gear alleen zou werken met de S Pen phablet. Of althans dat was het plan.

Samsung is langzaam zijn strategie aan het herzien en beseft dat de Galaxy Gear SmartWatch een heel ecosyteem nodig heeft. In plaats van compatibiliteit met een of zelfs twee apparaten, denkt de fabrikant nu zelfs over het toevoegen van connectie opties voor de Smart TV’s. Volgens directeur van product marketing Ryan Bidan is Samsung op zoek naar de mogelijkheden om de SmartWatch lijn met de Smart TV lijn te koppelen op twee belangrijke gebieden: de afstandsbediening en gezondheid.

samsung-smart-tv-smarthub-1

Het apparaat kan bijvoorbeeld fungeren als stappenteller, die zijn data feeds naar de smartphone stuurt. Op deze manier zal ook de koppeling werken met de Smart TV. Met de eigen S Health app service kan deze combinatie in zekere zin leiden tot een soort Wii Fit voor in de woonkamer.

Ryan Bidan laat behalve de werking van een uitbreiding van het ‘ecosysteem’ rond Galaxy Gear weinig details los over bijvoorbeeld compatibele Smart TV modellen. De plannen zijn er, dat is een goed begin zullen we maar zeggen.

via: AndroidCommunity

 

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.