Het is officieel: LG begint massaproductie flexibele schermen

Waar we vorige week nog berichtten over het gerucht, of LG als met een flexibel scherm zou komen, kunnen we deze nu bevestigen. LG kondigde vandaag aan dat het zal beginnen met de massaproductie van flexibele schermen op kunststof basis.

LG-Flexible-display

Het scherm van 6-inch zal slechts 0,44 millimeter dik zijn en weegt 7,2 gram. Waarmee het ’s werelds lichtste OLED scherm is van zijn grootte. Het paneel maakt gebruik van een ingekapseld film-type om zo lucht en vocht tegen te houden voor de gevoelige OLED materialen. Het bedrijf belooft om volgend jaar met ”verbeterde prestaties en gedifferentieerde ontwerpen” te komen.

Kort voordat Samsung haar nieuwe 5,7 inch flexibele OLED scherm vandaag onthulde, kwam LG met zijn 6-inch scherm. Het is LG dus gelukt om Samsung voor te zijn en daarmee meteen de loef af te steken. Want het scherm van LG is meteen ook de lichtste, omdat het van een plastic ondergrond is gemaakt in plaats van glas. Er wordt daarbij geclaimd dat dit plastic onbreekbaar is en tegelijkertijd buigzaam blijft. Hoewel het smartphone gebruik nog wel stijf zal zijn. Dit is iets wat dus nog doorontwikkeld zou kunnen worden.

Bronnen bevestigden aan Reuters dat LG in november het toestel zullen presenteren. We zullen dus niet lang hoeven te wachten, om te kijken wat ze nu echt voor ons in petto hebben met die flexibele schermen.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.