Nieuwe feature bij HTC One Max vingerafdruk-scanner

Diverse geruchten deden de ronde de laatste tijd over de aankomende HTC One Max. Deze nieuwe HTC One, is in wezen een grotere variant met Note-achtige proporties. Maar een opvallende functie aan de Max is de vingerafdruk-scanner aan de achterzijde. Het is de eerste keer dat HTC een vingerafdruk-scanner gaat aankondigen en hoogst waarschijnlijk komt deze op hun nieuwste toestel de HTC One Max. Een opmerkelijk functie die nu de aankondiging nadert, ineens meer aan het licht komt met onderstaande gelekte afbeelding.

HTC-One-Max-fingerprint-scanner

Naast het feit dat het werkt als gemakkelijke beveiliging en ontgrendeling voor je telefoon, blijken er nog wat features te zijn. Sommige gelekte beelden lijken educatief weer te geven hoe je het toestel kan gebruiken. De vingerafdrukscanner zal gebruikers toestaan om bepaalde apps te openen, op basis van de vinger die hij gebruikt bij het ontgrendelen. Zo kun je dus tien snelkoppelingen maken, doordat de vingerafdruk-scanner je vingers van elkaar kan onderscheiden. Deze koppelt vervolgens bijvoorbeeld je ringvinger aan een vooraf ingestelde te openen app op de phablet. Ondertussen kunnen nog veegbewegingen worden gemaakt, en is deze functie als het ware een eenvoudige navigatie tool.

Best een leuk idee, die wat extra functionaliteit toevoegt en HTC zal helpen zich te onderscheiden van de andere giganten. Denk aan de Note en Apple 5S met de eerste vingerafdruk-scanner. Als deze informatie waar is dan zal HTC zeker imponeren bij de tech fanaten, die van de bestaande hardware specificaties niet meer opkijken.

Afwachten is het wel hoe nauwkeurig vingerafdruk-scanner zal werken met het onderscheiden van je vingers. Daarvoor hoeven we gelukkig niet lang te wachten, want de release datum was in medio oktober verwacht. Daarbij werd deze week bekend, dat naar alle waarschijnlijkheid de HTC One Max op 16 oktober zal verschijnen.

 

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.