Google TV gaat Android TV heten

Google-TV-Logo-540x404Google is van plan om de niet zo succesvolle ‘Google TV’ de naam ‘Android TV’ te gaan geven. Deze verhuizing is nog niet officieel bevestigd door Googl. Maar GigaOM, die het vermeldde, zegt dat het bevestiging heeft ontvangen wat de naamswijziging betreft. Een leidinggevende van een fabrikant, die de Google TV apparaten produceert, bevestigde de rebranding in een recent gesprek met GigaOM en ze noemen het ‘Android TV’.

Ook een aantal nieuwe Google TV producten worden niet onder de naam van Google verkocht, zoals de Sony Bravia TV. Maar ook de nieuwe LG apparaten worden beschreven als ”Android-apparaten met toegang tot de nieuwste Google-diensten voor televisie”. In Zuid-Korea werd daarbij onlangs een Android TV Developer day gehouden voor ontwikkelaars die betrokken zijn bij Google TV. Na afloop van het evenement werd online aangegeven dat er gewerkt werd aan Android TV, wat het gerucht verder lijkt te bevestigen.

Het betekent niet dat de hele Google TV business verdwijnt, maar dat Google het assortiment meer richting de Android diensten wil gaan begeven. Het draait immers op Android OS. Wat software betreft worden bestaande en toekomstige Android-televisies naar verwachting bijgewerkt naar de nieuwste versie van Android. De aankomende KitKat in dit geval. Met de lancering van Android 4.4 en de Nexus 5 komende in waarschijnlijk komende week, zou het daarbij een perfect moment zijn om Android TV officieel te lanceren.

 

 

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.