Dual-sim Android, werk en privé echt gescheiden

Binnenkort wordt het echt mogelijk om op een Android telefoon werk en privé gescheiden te houden. Dual-sim Android telefoons zijn er al een tijdje, maar het probleem met deze toestellen is dat het vaak lastig is om beide kaarten naast elkaar te gebruiken aangezien ze allebei gebruik maken van hetzelfde besturingssysteem.

Samsung en LG zijn bezig telefoons te maken die voorzien zijn van VMWare Horizon Mobile technologie. Op deze manier is het mogelijk op 1 telefoon 2 verschillende besturingssystemen naast elkaar te draaien, waarvan eentje wordt gevirtualiseerd.

Op deze manier is het mogelijk om binnen Android nog een Android versie te laten draaien. Deze versie kan dan geheeld worden aangepast aan je eigen voorkeur en gebruikt worden voor privé of juist zakelijk. Deze dual-sim/dual-Android mogelijkheid lijkt vooral geschikt voor de zakelijke wereld.

Om VMWare te gebruiken op de mobiele telefoon is een processor nodig van 700 MHz en 512 MB RAM aan werkgeheugen. Dat betekent dat de gemiddelde midrange-telefoon al krachtig genoeg is om de software te kunnen draaien.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.