Android-appmakers kunnen fabrikanten skin negeren

Google-ontwikkelaar Andrew Powell laat op zijn blog weten, dat het in Android 4.0 (ICS). Voor ontwikkelaars mogelijk is om de fabrikanten skin te negeren bij het ontwikkelen van hun app. Veel fabrikanten hebben voor hun toestellen een eigen skin voor Android, vanaf Android Ice Cream Sandwich is het mogelijk om voor je app gewoon de standaard-elementen te kiezen van het besturingssysteem.

Voorbeelden van skins zijn natuurlijk de TouchWiz-schil van Samsung, maar ook Sense van HTC. Het nadeel van deze skins is dat een applicatie er op verschillende telefoons anders uit komt te zien. Invoervelden en knoppen worden bijvoorbeeld getoond in de kleuren en vormen van de schil die actief is.

Het altijd aanwezige thema van Ice Cream Sandwich heet ‘Holo’. Deze moet altijd aanwezig zijn (onaangeraakt) op elke telefoon die Android 4.0 draait. Ontwikkelaars kunnen dan bij het ontwikkelen van hun app kiezen van welk thema hun app gebruik gaat maken, wordt het Holo? Of toch het standaard-thema van de fabrikant.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.