Nexus-lijn Zal In 2015 Eindigen

google-nexus-logo
Eerder vandaag schreven we dat Google en Samsung een patentdeal hebben afgesloten voor de komende 10 jaar, waardoor beide bedrijven elkaars patenten mogen gebruiken. Gelijk na het bekend maken van deze deal heeft de Russische journalist Eldar Murtazin een aantal interessante berichten geplaatst op Twitter.

Eldar Murtazin is iemand die al vaak juiste informatie heeft verspreid, echter zullen veel mensen hopen dat hij het dit keer fout heeft. Hij heeft namelijk de volgende tweet geplaatst.


In de bovenstaande tweet laat hij weten dat de Nexus lijn in 2015 zal eindigen en dat het zal worden vervangen met Google Play Edition. De Nexus toestellen zijn razend populair mede dankzij de prijs/kwaliteit-verhouding. Echter zijn Google Play Editie toestellen ook interessant, deze toestellen draaien namelijk op een kale versie van Android en zullen als eerste de nieuwste Android-updates ontvangen.

Naast de bovenstaande tweet heeft Eldar Murtazin ook een hoop informatie verspreid over de patentdeal tussen Google en Samsung. Zo zou Samsung meer Google Play Editie toestellen ontwikkelen. Samsung zal stoppen met het ontwikkelen van het besturingssysteem, Tizen. TouchWiz zal dieper worden geïntegreerd in Android en Android zal door sommige fabrikanten niet meer worden gebruikt, “wij vermoeden dat het hier om Nokia gaat”.

Wij kunnen niet bevestigen of al deze beweringen waar zijn. Het zijn namelijk een hoop beweringen en het is niet bekend waar Murtazin deze informatie vandaan heeft. Ook zal Samsung volgende maand nog een evenement houden waar het bedrijf een aantal Tizen toestellen zal tonen.

bron [androidworld]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *