Google en Samsung Sluiten Patentdeal

google-samsung-patentdeal
Google en Samsung hebben een patentdeal gesloten waardoor beide bedrijven het recht hebben om elkaars patenten te gebruiken. Hierdoor zal Google de komende 10 jaar de patenten van Samsung mogen gebruiken en Samsung de patenten van Google.

Er zijn geen details vrijgegeven over de deal, maar beide bedrijven zullen vooral behoefte hebben aan de patenten van smartphones en Android. Allen Lo, een medewerker van Google heeft gezegd dat bedrijven dankzij een patentdeal zich “kunnen focussen op innovatie en de kans op rechtszaken verminderen“. Seungho Ahn, het hoofd van de afdeling Intellectuele Eigendom van Samsung meld dat “Google en Samsung de rest van de industrie laten zien dat er meer te winnen valt door samen te werken dan onnodige rechtszaken aan te spannen”.

Eén ding lijkt zeker, Samsung zal ondanks dat het bedrijf een eigen besturingsysteem aan het ontwikkelen is, nog een lange tijd Android smartphones ontwikkelen. Ook lijkt de kans groter dat Samsung nu vaker een Google Play-edition van een telefoon zal mogen uitbrengen. Samsung heeft tot 2018 ook nog een patentdeal lopen met Nokia.

via [tweakers en techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.