Google Koopt DeepMind Technologies, Ontwikkelaar Van Kunstmatige Intelligentie

DeepMind-Technologies-Google
Google heeft het Britse bedrijf, DeepMind Technologies overgenomen voor een bedrag van 400 tot 500 miljoen dollar. DeepMind is gespecialiseerd in “artificial technology”, ofwel kunstmatige intelligentie. Deze techniek zal er voor moeten zorgen dat machines zelf beslissingen kunnen nemen, zonder hulp van de mens.

Wat Google precies wil gaan doen met deze techniek is nog niet bekend. Wel is het interessant om te weten dat Google zich sinds kort ook bezig houd met het maken van robots, mogelijk zal Google de techniek van DeepMind gebruiken bij het bouwen van robots.

Het is goed mogelijk dat Google de techniek van DeepMind ook wil gaan gebruiken voor Google Glass of misschien wel Android smartphones. Verder is Google de grootste advertentie aanbieder op het internet en zal Google waarschijnlijk kunstmatige intelligentie gaan gebruiken voor Google’s eigen advertenties.

Facebook had eerder ook al interesse in een overname van DeepMind Technologies. Facebook zou deze technologie ook gaan gebruiken voor advertenties op Facebook. Het is onduidelijk waarom de onderhandelingen op niets zijn uitgelopen.

bron [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.