Populaire Android Antivirus-app Blijkt Nep

Virus-Shield Play StoreVirus Shield is een Android app dat meer dan 10 duizend keer gedownload is en in verschillende landen bovenin de “populairst betaald-sectie” van de Google Play Store stond. Deze app, dat 4 dollar kost zou je smartphone voorzien van een virus/malware protectie en een bescherming van je persoonlijke gegevens. Hier blijkt echter niks van waar en is oplichterij.

Virus Shield heeft meer dan 1700 waarderingen gekregen met een gemiddelde van 4,7 sterren. Meer dan 10.000 mensen hebben de app gedownload. Maar wat de mensen niet wisten is dat ze voor 4 dollar niets meer kregen dan een app die wisselt tussen een afbeelding die indiceert of het systeem wel of niet veilig is. Er is helemaal geen sprake van een virus of malware bescherming.

Na de ontdekking van de scam door Android Police heeft Google de app uit de Play Store verwijderd, maar niet voordat Android gebruikers gezamenlijk meer dan 40.000 dollar hebben betaald voor een app dat niks anders doet dan het weergeven van een willekeurige afbeelding.

Dit is een goed voorbeeld dat laat zien dat Google een betere controle zou moeten uitvoeren voordat een ontwikkelaar een app in de Play Store zou mogen plaatsen. App winkels van onder andere Samsung, Amazon en Apple voeren eerst een aantal tests uit voordat de app wordt goedgekeurd en in de App winkel verschijnt.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.