Google En IMAX Werken Aan 360-graden Camera

Samsung Gear VR 360 graden cameraGoogle en IMAX werken samen aan een nieuwe 360-graden camera. Een dergelijke camera kan alles in de omgeving tegelijk filmen, waardoor de gefilmde video’s ideaal zijn om terug te kijken met een virtual-reality-bril.

Een 360-graden camera filmt zowel aan de voorkant, achterkant, zijkanten en onder- en bovenkant van de camera. De camera voegt deze beelden samen, waardoor je met speciale software, of platformen zoals YouTube, de video kunt “ronddraaien”. De kijker kan dus zelf aangeven waar ze naar willen kijken. De beste manier om dergelijk video’s te bekijken is met een Virtual Reality bril zoals bijvoorbeeld de Samsung Gear VR.

360-graden camera’s zijn al langer op de markt, maar de “goedkopere” uitvoeringen filmen nog niet in een erg aantrekkelijke resolutie. Google en IMAX werken volgens The Wall Street Journal nu echter aan een 360-graden camera met een bioscoopkwaliteit. Dit klinkt aantrekkelijk, maar zoals je waarschijnlijk al had kunnen raden is deze camera niet voor de doorsnee consument. De camera is namelijk voor professioneel gebruik en zal niet goedkoop worden. Het is nog niet bekend wanneer Google de camera op de markt zal brengen.

Mocht je opzoek zijn naar een betaalbare 360-graden camera voor de normale consument, dan zijn de LG 360, de Ricoh Theta S en de Samsung Gear 360 waarschijnlijk een stuk interessanter.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.