Chinese Galaxy S4 Clone “N9500” Bevat Spyware

N9500 Galaxy S4 Clone SpywareChina staat er om bekend om van elk top toestel een goedkopere “clone” te maken en dit is uiteraard ook het geval bij de Galaxy S4 van Samsung. De Chinese fabrikant, Star heeft de N9500 clone ontworpen voor onder de $200. Het blijkt nu echter dat deze Galaxy S4 clone is voorzien van voorgeïnstalleerde Spyware. Wij raden dan ook iedereen af om dit toestel te kopen.

De spionage spyware zit verstopt in de app van de Google Play Store en is geïntegreerd in de firmware. Hierdoor is het niet mogelijk de spyware te verwijderen, aldus anti-virusbedrijf G Data. De malware onderschept gegevens en stuurt deze vervolgens door naar servers in China. Volgens G Data is het zelfs mogelijk dat “criminelen” toegang krijgen tot je toestel.

Op meerdere toestellen van de N9500 afkomstig van verschillende winkels hebben we dit ontdekt. Het is geen incident.” “Juist het feit dat het in de firmware zit, duidt erop dat dit met opzet is gedaan“, zegt beveiligingsexpert Eddy Willems van G Data.

Mocht je in het bezit zijn van de N9500 dan kan je contact opnemen met G Data. Ook raden wij na dit incident iedereen af om een toestel te kopen van het Chinese merk Star, of in ieder geval de N9500.

bron [nd]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.