Meer smartphones dan pc’s verkocht

Het is zo ver, er zijn in 2011 wereldwijd meer smartphones verkocht dan pc’s. De PC is eindelijk van de troon gestoten door de smartphones, dit blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Canalys.

Zo veranderde vorig jaar 487,7 miljoen smartphones van eigenaar. Dit was in 2010 aanzienlijk lager met 299,7 miljoen verkochte telefoons, dat is een 63% lager dan 2011. Om even een vergelijking te trekken, de globale pc-markt is in 2011 gegroeid met 15% tot 414,6 miljoen stuks. Dit getal is voornamelijk te danken aan de tablets, die intussen al een 15% vertegenwoordigen van alle pc-shipments.

Een extra feit is dat het populairste smartphone-platform -niet geheel onverwachts- Android is. 49% van het totaal aantal verkochte smartphones in 2011 waren toestellen voorzien van Android. Op de tweede plek staat iOS (Apple) met een mooie 19%. Symbian staat op de derde plek met 16%.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.