Details van de Asus Padfone

Wat worden er toch altijd mooie producten getoond op het MWC (Mobile World Congress). Zo heeft Asus maandag zijn Padfone geïntroduceerd, deze combinatie van een tablet en smartphone heeft er een aantal functies bij gekregen. In mei 2011 werd de Padfone al aangekondigd, een tablet waar een smartphone in geplaatst kan worden.

Afgelopen maandag was het dan zover dat Asus een releasedatum bekend heeft gemaakt, vanaf april zal de Padfone verkrijgbaar zijn. Het onthullen van de releasedatum was niet het enige wat het bedrijf deed tijdens het MWC, ook werden er een aantal nieuwe functies van de Padfone bekend gemaakt. Zo kan er nu ook een toetsenbord worden aangesloten op de behuizing, op deze manier kan de Padfone ook als laptop gebruikt worden net als de Asus Transformer-serie.

Directeur Jonney Shih heeft tijdens het MWC gelijk een gerucht uit de wereld geholpen namelijk, dat de Padfone zou gaan draaien op de quadcore Tegra 3-processor. Dit is niet waar want de Padfone zal gebruik gaan maken van de Qualcomm Snapdragon S4, een dualcore-processor van 1,5GHz.

Het bellen
Veel mensen vroegen het zich af: “Hoe kun je bellen met je smartphone, als deze in een behuizing zit?”. Ook daar heeft Asus antwoord op gegeven namelijk, er zal een aparte stylus worden uitgebracht waarmee je de tablet kan bedienen maar die gelijk zal dienen als een soort van headset. Dus als je wordt gebeld, hoef je alleen de stylus tegen je oor te houden.

Enkele specificaties
De Padfone zal gaan draaien op Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) en zal beschikken over een 4,3-inch scherm met een resolutie van 960 bij 540 pixels. Aan de achterkant bevindt zich een 8MP camera. De tabletbehuizing zelf, de Asus Padfone Station is voorzien van een 10,1-inch scherm met een resolutie van 1280×800 pixels. Er is nog geen prijs bekend.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.