Aandeel Ice Cream Sandwich blijft stijgen

Zoals aan het begin van iedere maand heeft Google ook nu weer de percentages bekendgemaakt van de verschillende Android-versies. De afgelopen maand hebben weer enkele toestellen en tablets een update gezien naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) en dus is dat aandeel weer wat toegenomen. Google baseert de cijfers op het aantal Android-toestellen dat de afgelopen 14 dagen een bezoek heeft gebracht aan Google Play. In het geval van Ice Cream Sandwich was dat 4,9 procent. En dat is een stijging van 2 procent ten opzichte van vorige maand.

Het percentage dat draait op Android 3 (Honeycomb) is de afgelopen maand gelijk gebleven, namelijk 3,3 procent. Ondanks alle update naar Ice Cream Sandwich blijft Gingerbread groeien. Het aantal toestellen dat beschikt over Android 2.3 is toegenomen naar 64,4 procent. Vorige maand was dat 63,7, de maand daarvoor nog 62 procent. Het aandeel Froyo neemt wel gestaag af. De laatste twee weken bezocht 20,9 procent Google Play met een toestel dat draait op Android 2.2. Dat is een afname van 2,2 procent.

Ook zijn er nog toestellen te vinden die over Eclair, Donut en Cupcake beschikken. Zij hadden de afgelopen 14 dagen een aandeel van respectievelijk 5,5, 0,7 en 0,3 procent. Alleen in het geval van Eclair is dat een daling, de andere versies zijn gelijk gebleven.

Bron: Android

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.