FBI komt niet in telefoon pooier

De Amerikaanse FBI heeft bij een pooier uit San Diego een telefoon in beslag genomen. Het enige nadeel is, dat ze niet weten hoe ze het Android-toestel moeten ontgrendelen. De FBI is daarom naar de rechter gestapt. Die heeft gezegd dat Google de informatie vrij moet geven.

De pooier ging in 2005 de cel in omdat hij een meisje in elkaar had geslagen. Na zijn vrijlating zij een bron van de FBI dat de pooier weer zijn oude werk had opgepakt. Hij stuurde zijn prostituees aan via zijn telefoon, omdat hij vanwege zijn voorwaardelijke verlof niet meer naar buiten mocht. Bij een huiszoeking is het toestel in beslag genomen, alleen kregen de agenten het niet voor elkaar de telefoon te ontgrendelen.

Daarop diende de FBI een bevelschrift in om ervoor te zorgen dat Google alle informatie van de telefoon vrij zou geven. Dus niet alleen unlocken, maar ook de contacten, e-mails, browsgeschiedenis en Gps-geschiedenis. Google heeft aan Ars Technica laten weten dat het zich aan de regels houdt, maar dat een verzoek van de autoriteiten wel overeen moet komen met de wet. Google zegt er wel bij dat als een verzoek te ruim is, het wil proberen om het te verduidelijken.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.