Officiele F1 app in Google Play

Na een winterslaap van een paar maanden is het dit weekend weer zover. Dan barst in Melbourne het Formule 1-circus los. Een goed moment voor de organisatie achter de koningsklasse van de autosport om de app voor het nieuwe seizoen aan te bieden. Er staan er twee in Google Play; de basic versie en de premium. De basic versie is gratis, de premium versie is wat aan de dure kant en kost net geen 24 euro.

Als je de app start, krijg je meteen een overzicht te zien van het eerstvolgende circuit. In de linker colom staan de coureurs op volgorde waarop ze op dat moment rijden. Ook zie je de coureurs als icoontjes over het circuit  rijden. Door op de instellingentoets te drukken, krijg je de mogelijkheid om de instellingen aan te passen en om het laatste nieuws te volgen. Ook staat de informatie over de teams, coureurs en circuits.

De betaalde app heeft veel meer mogelijkheden dan de basic. Zo is het mogelijk om de race na afloop te downloaden. Dat is handig voor de races buiten Europa en je niet wilt wachten op de herhaling om twee uur. Verder krijg je live timing, real-time de positie van de coureurs op het circuit en meldingen van de raceleiding.

De app heeft zeker wat minpunten. Zo is het lastig navigeren; soms moet je de app afsluiten en weer opstarten om weg te komen uit het nieuwsoverzicht. Ook krijg je regelmatig de melding of je naar Google Play wilt gaan om de premium app te kopen.

Vorig jaar was de app nog helemaal gratis. Die bood niet alle mogelijkheden die de premium app van 2012 wel biedt. Als je alleen live timing wilt hebben, kun je beter naar de site van de Formule 1 gaan.

Klik hier voor de gratis app en hier voor de betaalde app.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.