Muziekstreamdienst MOG overgenomen door Beats en HTC

Het is nog niet niet officieel aangekondigd door HTC of Beats Audio maar de deal zou al wel rond zijn, HTC/Beats heeft de muziekstreamdienst MOG overgenomen. Volgens geruchten heeft HTC (grootaandeelhouder van Beats) plannen om zelf een muziekstreamdienst aan te bieden.

De overname zou zijn bevestigd door meerdere bronnen die betrokken waren bij het opzetten van de deal, dit bericht All Things D. Wat er is betaald voor de overname van MOG is niet bekend, wel is bekend dat MOG ongeveer een half miljoen betalende gebruikers heeft.

Er gaan al langer geruchten rond dat de Taiwanese smartphone-fabrikant HTC zelf een muziekstreamdienst op wil zetten in samenwerking met Beats. Beats is voor 51 procent in handen van HTC. Het is dus niet raar om te denken dat in de toekomst standaard bij alle HTC-toestellen MOG meegeleverd wordt, maar wat de exacte plannen van HTC zijn is nog even afwachten.

HTC en overnames
Dit is niet de eerste keer dat HTC een dienst/bedrijf overneemt om vervolgens zelf betaalde content aan te bieden voor haar Android-toestellen. HTC kwam al eerder met een dienst genaamd “HTC Watch Video’s”, met deze dienst is het mogelijk om video’s te streamen. Om deze dienst op te zetten heeft HTC toentertijd Saffron Digital overgenomen.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.