Instagram aan Facebook verkocht voor 1 miljard

Het is kassa voor de twee (jonge) oprichters van Instagram. Als het goed is kennen jullie allemaal Instagram wel, of je hebt er in ieder geval iets over gehoord. Het is een app die in oktober 2010 is gelanceerd door Mike Krieger en Kevin Systrom, met deze app is het mogelijk om in een handomdraai foto’s te delen met je vrienden. Mike en Kevin zijn beide afgestudeerd aan de Amerikaanse universiteit Stanford en wisten begin 2010 al een half miljoen dollar op te halen bij investeerders om hun idee te financieren.

De verkoop
Het is nu dan zo ver dat Mike en Kevin hun kindje verkopen maar ze verkopen het niet zomaar aan iemand en niet voor zomaar een bedrag, nee. Ze verkopen Instagram aan Facebook voor maar liefst 1 miljard euro, oftewel de beide heren zijn in 1 klap multimultimultimultimiljonair.  Amerikaans techbld Wired heeft berekend dat Kevin Systrom 400 miljoen op zijn rekening bijgeschreven zal krijgen en Mike Krieger moet het doen met 100 miljoen dollar.

En de rest?
Oh ja, 400 en 100 maakt 500 en niet 1 miljard. Het overgrote deel van het overgebleven bedrag zal gaan naar de investeerders. Het personeel (twaalf mensen ongeveer) mag dan ook nog een kleine 100 miljoen dollar verdelen, altijd lekker.

Niet gek, voor een bedrijf zonder omzet…

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.