Google wil Motorola verkopen zonder patenten

Het is nog niet zo heel erg lang geleden dat Google, Motorola over heeft genomen en het is ook nooit een groot geheim geweest dat Google deze aankoop enkel en alleen heeft gedaan voor de patenten die in het bezit van Motorola waren. Ja tuurlijk, Motorola maakt ook telefoons maar daar ging het niet om.

Google had juist de patenten van Motorola op het oog, de patenten op het gebied van mobiele communicatie. Deze wilden zij om zich te kunnen verdedigen tegen de talloze claims van Apple.

Volgens geruchten heeft Google ooit 12 miljard dollar betaald voor Motorola Mobility en nu wil Google het bedrijf weer verkopen, wel zonder patenten uiteraard want die blijven bij Google zelf. Het Chinese bedrijf Huawei is volgens The Washington Journal één van de kandidaten om Motorola over te nemen van Google. Voor Google zelf dient de verkoop van Motorola een groter belang aangezien partner-bedrijven als Samsung en HTC het niet prettig vonden dat Google ook zelf telefoons zou gaan maken.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.