Lava XOLO 900 eerste Intel-smartphone

Chipfabrikant Intel verloor al langere tijd terrein op de mobiele markt, wat vooral te wijten is aan de ontzettend snelle opkomst van tablets en smartphones. Intel wil hier wat aan doen en komt dus met een eigen smartphone, welke voorzien is van hun eigen smartphone-chip.

Samen met een van de snelst groeiende fabrikanten van mobiele apparaten in India, het bedrijf Lava International, heeft Intel een eigen mobiele telefoon ontwikkeld namelijk de Lava XOLO 900. Deze smartphone is voorzien van een 1,6GHz chip genaamd de “Intel Atom Z2460”, deze chip werd in 2011 al aangekondigd onder de codenaam “Intel Medfield”.

De Lava XOLO 900 is onder meer uitgerust met een 4,03-inch touchscreen en een 8MP camera met de mogelijkheid om Full HD opnames te maken. De XOLO 900 zal in eerste instantie worden geleverd met Android 2.3 (Gingerbread) maar zal niet veel later een update krijgen naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Wel een groot nadeel, het toestel zal alleen in India op de markt komen tegen een prijs van rond de 320 euro.

En Nederland dan?
Nou, dat is even afwachten. Het zal niet de eerste keer zijn dat een toestel in eerste instantie wordt aangekondigd voor alleen India, om vervolgens toch in de rest van de wereld ook uit te komen. Mocht nou echt zo zijn dat dit toestel niet buiten India komt, hebben we misschien een andere troost voor de Intel liefhebbers. Intel heeft in januari 2012 namelijk een meerjarige deal gesloten met Motorola voor de productie van Android-smartphones voorzien van de Intel Atom-processor. De kans is dus groot dat er binnenkort een Motorola smartphone uitkomt met een Intel processor, hiervan is de kans gelijk groter dat het toestel ook in Nederland uitkomt.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.