Google Rolt Voor Het Eerst Sinds Jaren Update Uit Voor Google Glass

Google-GlassGoogle introduceerde drie jaar geleden de Google Glass. Dit is een slimme bril met een ingebouwde camera en display. De Google Glass wist echter niet aan te slaan, waardoor Google uiteindelijk besloot om de stekker uit het project te trekken. Het is dan ook opmerkelijk dat Google na jaren van stilte in eens een software update uitbrengt voor de Glass.

De nieuwe update voor de Google Glass maakt het mogelijk om de bril te koppelen aan een Bluetooth input-apparaat. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om te verbinden met een toetsenbord of een muis. Ook worden enkele bugs en performance problemen opgelost.

Waarom Google nu met een update komt is onduidelijk. De update leidt tot speculaties dat Google klaar is om een nieuwe versie van Google Glass uit te brengen. Toen Google de Glass van de markt haalde, liet Google weten dat het bedrijf zal blijven werken aan dergelijke augmented reality apparaten. Deze update wijst erop dat het bedrijf er nog altijd mee bezig is.

Google Glass
De Google Glass is voorzien van een klein schermpje, waarop notificaties en berichten worden weergegeven. Ook kan je een route weergeven op het display. Vanwege de ingebouwde camera kreeg de bril echter veel kritiek, omdat het mogelijk is om onopgemerkt foto’s te maken. Een aantal jaren geleden vonden veel mensen dit nog niet prettig, maar langzaam lijken wij hieraan te wennen. Zo introduceerde Snapchat begin dit jaar bijvoorbeeld de Spectacles, waarmee gebruikers Snapchat-video’s kunnen maken.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *