Microsoft Werkte In 2014 Al Aan Randloze Smartphone

microsoft-velaOp het internet zijn foto’s opgedoken van een Microsoft-smartphone met zeer dunne schermranden. Het gaat om een prototype uit 2014 met de codenaam “Vela”, die eigenlijk was genomineerde om de Lumia 435 te gaan worden.

Microsoft doet het niet goed op de smartphonemarkt. Zo kondigde Microsoft onlangs aan dat het bedrijf stopt met de ontwikkelingen van Windows 10 Mobile en nieuwe smartphones. Toch leek Microsoft enkele jaren geleden zijn tijd ver vooruit, zo blijkt uit gelekte renders.

2017 is het jaar van smartphones met zeer dunne schermranden, maar Microsoft zou in 2014 al een “randloze” smartphone in de planning hebben gehad. Dit blijkt uit afbeeldingen van een prototype die in handen zijn van Windows Central.

Microsoft zou de prototype met de codenaam “Vela” al in 2014 hebben gemaakt, maar uiteindelijk heeft het bedrijf gekozen om een ander toestel onder de naam Lumia 435 uit te brengen. Het beeldscherm van de Vela-prototype had zowel aan de bovenkant als aan de zijkanten zeer dunne schermranden, waardoor het beeldscherm 80 procent van de voorkant in beslag nam.

De Lumia 435 is een budget-smartphone, dus de prototype was uitgerust met matige specificaties, waaronder een 4-inch scherm met een resolutie van 480 bij 800 pixels en een Qualcomm Snapdragon 200 processor. Veel specificaties komen overeen met de Lumia 435 die in 2015 werd gepresenteerd.

Het is niet duidelijk waarom Microsoft uiteindelijk heeft besloten om een ander toestel uit te brengen als de Lumia 435.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.