Apple Wil LG Inschakelen Voor Opvouwbare iPhones

flexibel scherm SamsungVolgens de laatste geruchten wil Apple voor de levering van iPhone-schermen niet meer volledig afhankelijk zijn van Apple’s grootste concurrent Samsung. Apple zou daarom opzoek zijn naar een andere fabrikant die kan helpen met het produceren van flexibele schermen voor een opvouwbare iPhone.

Samsung zal binnenkort de eerste opvouwbare smartphone van de fabrikant introduceren en Apple kan natuurlijk niet achterblijven. Daarom zou Apple ook van plan zijn om een vouwbare smartphone op de markt te brengen. Momenteel maakt Apple gebruik van de schermen van Samsung, omdat Samsung koploper is op het gebied van OLED-technologie. De Zuid-Koreaanse fabrikant kan dankzij deze koppositie echter veel geld vragen voor de OLED-schermen, waardoor Samsung momenteel zelfs meer verdient aan de onderdelen van de iPhone X, dan aan de eigen Samsung Galaxy S8.

Samsung zal in 2018 de eerste opvouwbare smartphone van de fabrikant introduceren. Apple komt één of twee jaar later waarschijnlijk ook met een flexibele smartphone op de markt. Apple zou voor de productie van deze flexibele iPhone de techgigant LG willen inschakelen. LG is namelijk ook bezig met de ontwikkelingen van een flexibel OLED-paneel en printplaat. Volgens experts kan LG in 2019 een fabriek gereed hebben die op Apple’s schaal normale OLED-schermen kan produceren. In 2020 kunnen flexibele OLED-schermen ook op grote schaal worden geproduceerd.

Volgens insiders wil Apple overstappen naar de schermen van LG omdat Apple op deze manier een voordeligere deal zou kunnen afsluiten. Apple zou echter ook bang zijn voor “leaks”. Als Samsung de flexibele schermen voor Apple zou produceren, dan zou dit als gevolg kunnen hebben dat de grootste concurrent van Apple weet waarmee Apple aan het experimenteren is. LG is slechts een kleine concurrent, waardoor het lekken van informatie aan LG minder grote gevolgen zal hebben.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.