Vivo Onthult Smartphone Met Vingerafdrukscanner In Scherm

Vivo-In-Display-vingerafdrukscannerVivo heeft op de CES-beurs een nieuw nieuwe smartphone onthuld, waarbij de vingerafdrukscanner op een interessante plek zit. Vivo heeft de vingerafdrukscanner namelijk onder het OLED-paneel geplaatst, waardoor je de smartphone kunt ontgrendelen door je vinger op het scherm te leggen.

Vingerafdrukscanners worden doorgaans geplaatst in de thuisknop of aan de achterkant van een smartphone. Fabrikanten werken echter al geruime tijd aan een techniek die het mogelijk moet maken om de vingerafdrukscanner te verwerken in het beeldscherm. Vivo heeft nu een prototype getoond, waarbij dit gelukt is.

Op het scherm van de smartphone is een afbeelding van een vingerafdruk te zien zodra de smartphone de scanner activeert. Dit gebeurt bijvoorbeeld tijdens het ontgrendelen of het afronden van een transactie. Door de vingerafdrukscanner onder het scherm te plaatsen, blijft er meer ruimte over voor het scherm zelf. Hierdoor kan een scherm straks vrijwel de hele voorkant van de smartphone in beslag nemen, zonder dat de vingerafdrukscanner naar de achterkant hoeft te worden verplaatst.

Verdere details over de smartphone ontbreken nog, maar Vivo zal de smartphone nog begin 2018 officieel presenteren.

via [gsminfo]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.