ZTE Iceberg Is Concept Smartphone Met Dual Notch-design

ZTE-Iceberg-conceptVeel mensen zitten niet te wachten op een smartphone met een notch in het scherm, maar toch zien we steeds vaker smartphones met een notch op de markt verschijnen. ZTE heeft nu echter wel een heel opmerkelijke concept getoond, waarop we een smartphone zien met niet één maar twee inkepingen in het scherm.

De Essential Phone was de eerste smartphone met een notch, om zo meer ruimte te creëren voor het scherm. De iPhone X introduceerde vervolgens een veel grotere notch, die ondanks de negatieve feedback nu in veel meer smartphones te vinden is. Gelukkig zijn er alternatieven, zoals de Xiaomi Mi Mix 2, die over een volledig scherm zonder notch beschikt. Het is echter ook mogelijk dat we in de toekomst smartphones met juist een extra notch te zien krijgen. De ZTE Iceberg is namelijk een concept-smartphone die zowel aan de bovenkant als aan de onderkant van het scherm een notch heeft zitten.

De twee inkepingen in het scherm worden gebruikt voor de twee front facing-stereospeakers, een selfiecamera, verschillende sensoren en de microfoon. Het scherm heeft een zeer grote screen-to-body ratio. Aan de achterkant zien we een dual-camera en een vingerafdrukscanner. Ook heeft dit concept ondersteuning voor draadloos opladen en is het mogelijk om de smartphone uit te breiden met hardware-modules.

Het is onduidelijk of de ZTE Iceberg ooit op de markt zal verschijnen. De ZTE Iceberg is namelijk een concept om aan te tonen waartoe het bedrijf in staat is en om te zien of consumenten behoefte hebben aan een dergelijke smartphone.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.