RED Werkt Aan Holografisch Videobellen Voor Hydrogen One-smartphone

RED Hydrogen smartphoneDe camerafabrikant RED werkt aan een zeer unieke functie voor de nog niet uitgebrachte Hydrogen One-smartphone van het bedrijf. Met de nieuwe functie kunnen gebruikers videochatten in 3D.

RED liet vorig jaar al weten te werken aan een smartphone met een speciaal scherm dat 2D-, 3D- en holografische beelden kan tonen. De zogeheten Hydrogen One verschijnt deze zomer op de markt en kan onder andere worden uitgebreid met hardware-modules, zoals lenzen voor de camera. Volgens bronnen die de camera al in handen hebben gehad komt het 3D-effect niet uit het scherm omhoog, maar wordt er dankzij een extra laag onder het 5,7-inch lcd-scherm juist diepte gecreëerd.

The Vergde schrijft nu dat RED de smartphone zal voorzien van een videochat-functie die 3D-gesprekken mogelijk moet maken. Om het holografisch effect te creëren maakt de smartphone gebruik van twee camera’s op de voorkant van het toestel. De beelden van de camera’s worden gecombineerd met een algoritme om een holografisch 3D-effect samen te stellen.

De Hydrogen One verschijnt deze zomer op de markt en de goedkoopste versie gaat voor 1.195 dollar over de toonbank. Dit is omgerekend ongeveer 1.020 euro. De titanium versie kost 1.595 dollar, omgerekend ongeveer 1.350 euro. Het is nog onduidelijk of de smartphone ook in Nederland op de markt zal verschijnen.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.