Vivo Apex: Randloze Smartphone Met Vingerafdrukscanner In Scherm Komt Op 12 Juni

Vivo Apex ConceptVivo presenteerde tijdens de Mobile World Congress in februari een concept-smartphone waarbij het scherm de volledige voorkant in beslag neemt en de vingerafdrukscanner zit verwerkt in het scherm. Ook heeft de zogeheten Vivo Apex een opmerkelijke selfie-camera. Vivo heeft besloten om het concept naar de winkel te brengen en zal de Vivo Apex op 12 juni officieel introduceren.

De Vivo Apex wist in februari veel aandacht te trekken, omdat fabrikanten nog nooit eerder een vergelijkbare smartphone hebben gepresenteerd. De smartphone heeft namelijk een screen-to-body ratio op 98 procent en de kin aan de onderkant is slechts 4,3 millimeter groot. Vanwege de hoge screen-to-body ratio is er aan de voorkant geen ruimte voor een vingerafdrukscanner of een selfie-camera. Vivo heeft dit probleem opgelost door de vingerafdrukscanner te verwerken in het scherm en de selfie-camera te plaatsen aan de bovenkant van de smartphone. Wanneer je een selfie wilt maken zal de camera uit de behuizing omhoog schuiven. In de onderstaande reclame zien we de selfie-camera in actie.

De reacties op het concept waren blijkbaar zo goed dat Vivo heeft besloten de smartphone in productie te nemen. Op 12 juni zal Vivo de smartphone officieel introduceren tijdens een presentatie in Shanghai, China.

Vivo Apex

Vivo heeft nog geen specificaties bekendgemaakt, maar naar verwachting krijgt de Vivo Apex een 5.99-inch OLED-scherm, een Qualcomm Snapdragon 845-processor, 6GB werkgeheugen en minimaal 64GB opslagruimte. Op 12 juni krijgen we de daadwerkelijke specificaties te horen.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.