Samsung wil zich richten op eigen software

Samsung heeft een nieuwe CEO, Kwon Oh-Hyun en deze CEO wil zich meer gaan richten op het ontwikkelen van eigen software. Maandag heeft hij dit bekend gemaakt. Over het algemeen draaien alle Samsung Galaxy smartphones en tablets op Android en dit vind Kwon niet handig, aangezien je als marktleider binnen de technologie-industrie je moet gaan richten op eigen software. Dit om deze positie binnen de markt te houden. “We moeten de ervaring van gebruikers en de waarde van onze producten voor deze gebruikers versterken door een focus op software, gebruikerservaring en ontwerp”, aldus Kwon Oh-Hyun.

Samsung heeft al een eigen besturingssysteem maar die wordt vrij weinig ingezet namelijk, Bada. Bada levert niet bepaald een groot marktaandeel op aangezien het besturingssysteem niet bepaald populair is.

Opmerkelijk
Eigenlijk is dit besluit op zijn minst opmerkelijk te noemen aangezien er veel bij komt kijken, bij het realiseren van eigen software. Denk eens aan alle app’s die je nu met het grootste gemak op je Samsung smartphone slingert dankzij Google Play in samenwerking met Android. Wanneer Samsung besluit een eigen besturingssysteem te gaan gebruiken, moeten ze een app market opzetten maar er vervolgens ook voor zorgen dat het interessant is voor ontwikkelaars om te gaan ontwikkelen voor het Samsung platform.

Dus ik weet niet hoeveel Kwon bereid is te investeren in dit idee, maar dat het een flinke lading geld gaat kosten mag duidelijk zijn.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

1 Reactie

  1. Edward Butter schreef:

    Hoe dom moet je zijn?
    Nou ja ik was toch al van plan om over twee jaar een Google smartphone aan te schaffen.
    Zonder Android kan Samsung mij afschrijven als klant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.