Wordt HTC van de Duitse markt gehaald?

De patenten-oorlog gaat door. De laatste tijd vliegen de rechtszaken en patentinbreuken ons om de oren. Nu is het patenttrol IPCom die dreigt alle 3G-apparaten van HTC van de Duitse markt te halen. Er is zelfs zoveel druk achter gezet, dat het misschien nog wel vóór de kerstdrukte kan gebeuren. Het vonnis is namelijk al binnen.

De rechter heeft IPCom al een verkoopverbod toegewezen, hiermee kunnen zij van HTC eisen dat ze stoppen met het verkopen van hun 3G-apparaten in Duitsland (wat toch de grootste markt van Europa is).

De rechtbank Mannheim heeft in 2009 al geoordeeld dat HTC een patent van IPCom schendt, een verkoopverbod is hierdoor dan ook geoorloofd. HTC is nog wel in hoger beroep gegaan en daarom kon het verkoopverbod niet eerder worden ingesteld door IPCom. Het was HTC zelf die afgelopen week het hoger beroep introk, IPCom kan dus nu het verkoopverbod effectueren.

Het gaat om een patent dat onderdeel is van de 3G-standaard en afkomstig van Bosch, de Duitse pionier van autotelefoons. In 2007 kocht IPCom zo’n 1000 patenten van Bosch. Het octrooi beschrijft een techniek om een hiërarchie van mobieltjes op een netwerk te verkrijgen. Het doel is dat in tijden van overbelasting van het netwerk één of meerdere kanalen worden vrijgemaakt voor mobiele apparatuur van bijvoorbeeld hulpdiensten of artsen.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.