Hacker Belooft Vandaag Facebook-pagina Van Mark Zuckerberg Te Verwijderen

Facebook-HackDe Taiwanese hacker Chang Chi-yuan zal vandaag een livestream starten waarin hij inbreekt in de Facebook-pagina van CEO Mark Zuckerberg. Vervolgens zal hij de pagina verwijderen, althans dat is het plan.

Chang Chi-yuan is een hacker die in zijn vrije tijd kwetsbaarheden in systemen ontdekt in ruil voor beloningen. Zo heeft hij al eens meegedaan aan het bug bounty-programma van Facebook en is 24-jarige Chang één van de acht ’top contributors’ van Facebook.

Via zijn eigen Facebook-pagina heeft Chang bekendgemaakt dat hij zichzelf toegang zal verlenen tot de pagina van CEO Mark Zuckerberg. Tijdens een livestream zal hij de pagina vervolgens verwijderen. De uitzending start om 12 uur vandaag.

Wij vragen ons af of het hem wel gaat lukken, nu hij publiekelijk heeft aangekondigd dat hij de Facebook-pagina wil verwijderen. Facebook zal na deze aankondiging vast wel wat maatregelen hebben genomen om het verwijderen van de pagina onmogelijk te maken.

Aan de andere kant is Chang Chi-yuan wel iemand die weet waar hij het over heeft. Zo heeft hij in het verleden al vaker bugs gevonden in Facebook en ook al eens het systeem van een Taiwanees OV-bedrijf gehackt. Hierdoor kon hij kaartjes kopen voor een paar cent.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.