Nubia Toont Smartwatch Met 4-inch Flexibel Scherm

Nubia-Alpha-smartwatchNubia heeft tijdens de MWC een wel heel opmerkelijke wearable getoond. Het bedrijf heeft namelijk een 4-inch flexibel scherm verwerkt in een smartwatch. Hierdoor loopt het scherm voor een groot gedeelte om de pols. Het geheel is echter erg groot en zwaar.

Het grote scherm moet ervoor zorgen dat de zogeheten Nubia Alpha eigenlijk alle taken van de smartphone kan overnemen. Het is dus niet meer een simpele accessoire voor je smartphone. Zo zien we in de onderstaande hands-on video dat er heel veel mogelijkheden zijn en dat er zelfs een 5 megapixel camera in het toestel is verwerkt. Ook is het mogelijk om de smartwatch met handgebaren te bedienen. Door de zware polsband en het grote ontwerp komt de smartwatch echter niet comfortabel over.

Wij kunnen ons niet inbeelden dat veel mensen behoefte hebben aan de Nubia Alpha, maar het is de eerste stap naar wearables met een flexibel scherm. Over een aantal jaar zullen de wearables met een flexibel scherm hoogstwaarschijnlijk een stuk dunner, lichter en eleganter zijn. Misschien zijn dergelijke wearables dan wel interessant.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.