FBI gaat achter ‘gestolen’ Android apps aan

De FBI zet meer druk op haar acties tegen het illegaal verhandelen van Android-apps, er zijn al drie webwinkels uit de lucht gehaald met een beetje hulp uit Nederland. Websites als applanet.net, appbucket.net en snappzmarket.com zijn uit de lucht gehaald en vervangen voor een melding dat de website offline is gehaald vanwege schending van auteursrechten.

Volgens de FBI hebben de eigenaren van deze sites zich schuldig gemaakt aan het ongevraagd kopiëren van Android apps om ze vervolgens ook te verkopen. De ontwikkelaars van de betreffende apps hebben daar nooit toestemming voor gegeven en kregen dan ook geen vergoeding. Het gaat om pak ‘em beet duizenden illegale kopieën die zijn verhandeld. Als we de website van de Amerikaanse overheid mogen geloven is het bestrijden van piraterij van auteursrechtelijk beschermd werk, waaronder ook populaire apps prioriteit nummer 1.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.