Dit Is De Samsung Galaxy A80 Met Roterende Camera

Samsung-Galaxy-A80Samsung heeft deze week de opvallende Galaxy A80 geïntroduceerd. De smartphone valt op vanwege de roterende camera module en het scherm die vrijwel de gehele voorkant in beslag neemt. De smartphone kost echter wel een stuk meer dan de gemiddelde mid-range smartphone.

De Samsung Galaxy A80 heeft een 6,7-inch AMOLED-scherm met een screen-to-body ratio van 93,8%. Vanwege de hoge screen-to-body ratio blijft er te weinig ruimte over voor een camera aan de voorkant. Samsung heeft echter een innovatieve oplossing bedacht in de vorm van een pop-up module met daarin een roterende driedubbele camera. Zodra de module omhoog schuift roteert de rear-camera 180 graden, zodat deze camera te gebruiken is als een selfie-camera. Dit systeem ziet er uniek en futuristisch uit, maar het is wel de vraag hoe duurzaam zo’n module met zoveel bewegende onderdelen is.

Samsung-Galaxy-A80-camera

Qua specificaties kunnen we de Galaxy A80 boven in het mid-range segment plaatsen. Zo beschikt de smartphone over een schermresolutie van 2400 x 1080 pixels, een Snapdragon 7150-processor, 8GB werkgeheugen, 128GB opslagruimte, een 48 MP camera in combinatie met een 8 MP groothoeklens en een Time of Flight-sensor, een 3.700 mAh accu en een in-display vingerafdrukscanner. De smartphone draait op Android 9.0 (Pie). De achterkant bestaat uit glas, maar dit materiaal in combinatie met het formaat zorgt er wel voor dat de smartphone zwaarder is dan gemiddeld.

De Samsung Galaxy A80 komt halverwege mei op de markt in de kleuren Phantom Black, Angel Gold en Ghost White. De smartphone krijgt een adviesprijs mee van 649 euro.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.