“Amazon-medewerkers Luisteren Mee Met Alexa-gebruikers”

Amazon Echo ShowPersbureau Bloomberg schrijft dat medewerkers van Amazon de spraakcommando’s van gebruikers afluisteren. Dit doen ze om het antwoord van Alexa te beoordelen en de spraakassistent te verbeteren. De medewerkers zouden tijdens dit proces veel privacygevoelige gesprekken te horen krijgen.

Bloomberg schrijft dit op basis van verklaringen van medewerkers. Elke dag zouden medewerkers ongeveer naar duizend opnames luisteren. Ze gebruiken de informatie vervolgens om het algoritme van Alexa te trainen. De medewerkers melden dat ze echt van alles te horen krijgen, van zingende mensen onder de douche tot aanwijzingen tot aanranding en kinderen die om hulp schreeuwen.

Amazon heeft in een reactie laten weten dat het bedrijf alleen met een klein deel van de spraakopdrachten meeluistert. “We hebben strikte technische en operationele maatregelen en een zerotolerancebeleid voor misbruik van ons systeem. Medewerkers hebben geen directe toegang tot informatie die kan leiden naar de identificatie van een gebruiker. Alle informatie behandelen we vertrouwelijk.

Concurrenten Google en Apple hebben ook een spraakassistent, maar de gesprekken tussen de assistent en de gebruikers worden vervormd om verdere identificatie te voorkomen.

via [ad.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.