iPhone niet veiliger dan Android

Waren het altijd de Windows computers die slachtoffer waren van cybercriminelen, zal dit aankomende jaren verschuiven naar de smartphones. “Als telefoons onderdeel van het dagelijkse leven worden, mobiel bankieren, elektronische portemonnee, worden ze het meest waardevolle apparaat voor criminelen om aan te vallen.”, aldus beveiligings-guru Bruce Schneier. Schneier benadrukte ook dat het niet alleen Android-gebruikers zijn, die moeten oppassen. “Ik denk niet dat de iPhone vanwege Apple’s strenge voorwaarden voor de App store veiliger zal zijn.”.

Verspreiding

Malware op mobiele toestellen zal zich anders gaan gedragen dan malware op een PC. “Ik maak me meer zorgen over Trojaanse paarden, in zowel legitieme als illegale apps, malware verstopt in websites en valse updates.”, gaat Schneier verder. Bij de verspreiding van deze malware zal een flink aandeel social engineering komen kijken, maar dat zal voor echte cybercriminelen geen enkel probleem zijn.

Privacy

Waar Schneier zich ook zorgen over maakt, zijn de verstrekkende gevolgen voor je privacy dankzij de smartphone. “Je telefoon weet je locatie. Weet met wie je spreekt, met een recorder, wat je zegt. En wanneer je telefoon je digitale portemonnee wordt, komt je telefoon nog veel meer intieme zaken over je te weten.”.

Al deze informatie is voor marketeers en criminelen uitermate handig. “En we zullen allerlei soorten illegale en semi-illegale manieren van beide groepen zien om die informatie te bemachtigen.”. Nog een groot probleem is het beveiligen van je smartphone. Dit is lastiger dan je computer beveiligen aangezien de smartphone gebruiker niet dezelfde ‘low-level’ toegang heeft. “Anti-virusbedrijven zaaien paniek om hun producten te verkopen, maar de risico’s zijn echt. En nu is het moment om te bedenken hoe we ze gaan oplossen.”.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

1 Reactie

  1. Joeri schreef:

    Opgeblazen titel.
    Bruce Schneier zegt dat boeven iedereen zullen proberen te bedonderen, hij doet helemaal geen uitspraken over welk OS zich het beste kan verweren tegen deze aanvallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.