Samsung Hennessy is officieel, een comeback van flip-telefoon?

Gisteren was er al een lek van Samsung’s nieuwste flip-telefoon. Maar zoals dat gaat bij Samsung is de zaak nu officieel aangekondigd. De flip-telefoon is bestemd voor de Aziatische markt waar deze vorm telefoon nog heel populair is. Het doet ook denken aan de vele flip-telefoons van tien jaar terug. Echter is het nu een smartphone met vele goede specs geworden. Denk aan een 5 megapixel camera, Android 4.1 met TouchWiz en een 1,500 mAh batterij.

samsung-hennessyEr is nog niets vermeld over hoeveel intern geheugen het toestel krijgt, maar de richting naar 4 of 8 GB wordt wel verwacht. Voor de rest is er ondersteuning voor CDMA en GSM banden, die gebruikelijk zijn in China maar niet zozeer inde rest van de wereld. Het is dan ook een telefoon gericht op de Aziatische markt dus een comeback van de fliptelefoon hoeven we hier waarschijnlijk niet te verwachten. Een release datum, prijsstelling en waar het apparaat nog meer uitkomt is nog niet bekend.

Het is een interessante zet van Samsung om een oude vormfactor weer uit de kast te halen en het naar deze tijd te brengen. Wellicht is het weer tijd om nieuwe telefoonvormen te gaan ontwikkelen. Alle smartphones zijn tegenwoordig van die platte schijven er zit niet echt veel variatie meer in. Waar het zo’n tien jaar terug het juist nog barstte van diverse telefoonvormen, met toetsenborden, flip en schuif mogelijkheden lijkt het nu geëvolueerd te zijn naar een algemene vorm waar niet meer aan te tornen valt.

Wat denken jullie van een ontwerp als de Hennessy?

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.