Google Introduceert Nexus 6 Met Lollipop

Motorola Nexus 6Google heeft zojuist eindelijk officieel de Nexus 6 aangekondigd en wat meteen opvalt is de adviesprijs. Google staat er namelijk om bekend om toestellen met uitstekende specificaties aan te bieden tegen een lage prijs. De Nexus 6 van Motorola is alles behalve goedkoop en krijgt een adviesprijs mee van 649 dollar.

De Nexus 6 is ongeveer 300 dollar duurder dan de Nexus 5, maar beschikt wel over high-end specificaties. Zo is de phablet voorzien van een 5.96-inch AMOLED display met een resolutie van 1440 x 2560 pixels (496 ppi), een 2,7 Ghz 64-bits Snapdragon 805 quad-core processor, 3GB werkgeheugen, 32GB of 64GB opslagruimte, een 13 megapixel camera aan de achterkant, een 2 megapixel camera aan de voorkant en een 3220 mAh accu. Ook kan de phablet draadloos worden opgeladen via de Qi-standaard.

De 3220 mAh accu in de Nexus 6 is voorzien van een snellader. Hierdoor kan de phablet na een kwartiertje aan de lader weer 6 uur mee. Met een volle accu moet de phablet makkelijk 24 uur meegaan.

Naast de high-end specificaties beschikt de Nexus 6 ook over de nieuwste software, namelijk Android 5.0 (Lollipop). Lollipop is de naam van deze nieuwe Android-versie en is voorzien van een compleet nieuw Material Design. Zo is het notificatiesysteem aangepast, is het mogelijk om meerdere Android-gebruikers toe te voegen en zijn er 5000 nieuwe API’s voor ontwikkelaars toegevoegd. Ook kan Android 5.0 de accuduur met anderhalf uur verlengen.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.