Samsung Galaxy Note 9 Officieel Aangekondigd

Galaxy-Note-9-S-PenSamsung heeft zojuist tijdens het Unpacked 2018-evenement de Galaxy Note 9 officieel aangekondigd. De smartphone krijgt een adviesprijs mee van 999 euro en ligt vanaf 24 augustus in de winkel.

De Samsung Galaxy Note 9 komt in twee uitvoeringen op de markt. De variant met 128GB opslagruimte kost 999 euro, de variant met 512GB opslagruimte kost 1249 euro. De opslagruimte is uit te breiden met een microSD-kaart.

Samsung’s nieuwe phablet beschikt over een 6,4-inch scherm met een resolutie van 2960 x 1440 pixels en een accu met een capaciteit van maar liefst 4.000 mAh. De accu in de Galaxy Note 8 heeft een capaciteit van ‘slechts’ 3.300 mAh. De behuizing is waterdicht met een IP68-rating.

Samsung heeft tijdens de Unpacked-presentatie de processor niet genoemd, maar waarschijnlijk heeft de phablet de Exynos 9810-soc. Samsung heeft wel aangegeven dat het gaat om een 10nm-processor met een maximale kloksnelheid van 2,8GHz.

Je hebt geen Dex-station meer nodig om de Galaxy Note 9 als computer te gebruiken. Je sluit de smartphone gewoon aan op een monitor via een hdmi-adapter en de Dex-interface start automatisch op. Je kunt het scherm van de Galaxy Note 9 gebruiken als track-pad, maar je kunt de Note 9 ook gewoon blijven gebruiken als smartphone. Hierdoor is de Note 9 tegelijk te gebruiken als smartphone en als computer.

Samsung-Galaxy-Note-9

Aan de achterkant zit een 12 megapixel dual-camera waarvan één camera een variabel diafragma met een stand van f/1.5 en f/2.4 heeft. De andere camera heeft een diafragma van f/2.4. Aan de voorkant zit een 8 megapixel camera met een diafragma van f/1.7. Slimme functies zorgen ervoor dat foto’s bijvoorbeeld automatisch in categorieën worden ingedeeld. Ook geeft de camera een waarschuwing als iemand per-ongeluk de ogen dicht heeft of als de foto wazig is, zodat je gelijk nog een foto kunt maken.

De Galaxy Note 9 komt met een vernieuwde S Pen die kan worden gebruikt als afstandsbediening voor bijvoorbeeld je camera of een power point presentatie. De S Pen heeft namelijk ondersteuning voor Bluetooth. De S Pen wordt opgeladen wanneer die in de Galaxy Note 9 zit.

Samsung-Galaxy-Note-9-kleuren

De Galaxy Note 9 met 128GB opslagruimte heeft 6GB werkgeheugen en kost 999 euro. De Note 9 met 512GB opslagruimte heeft 8GB werkgeheugen en kost 1249 euro. De 128GB variant is verkrijgbaar in de kleuren blauw, zwart en paars, terwijl de 512GB variant alleen in de kleur zwart verkrijgbaar zal zijn.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.