Review Divoom Onbeat-500

Review-Divoom-Onbeat-500-(4)Met het Eurovisie Songfestival in aantocht, zullen bepaalde liedjes erg populair gaan worden. De liedjes zullen gedownload, gekocht, gestreamd en beluisterd worden. Verder naar de zomer toe zullen nieuwe liedjes grote kanshebbers worden om dé zomerhit van 2015 te worden. Ook de barbecue komt weer tevoorschijn en mensen gaan massaal op vakantie naar een schitterende camping. Dan is het natuurlijk fijn om die leuke liedjes van het Songfestival en die zingende zomerhits te beluisteren via een goede, draadloze speaker. Dat kan voor weinig geld en met een uitstekende kwaliteit, met de Onbeat-500 van Divoom.

Inhoud
Review-Divoom-Onbeat-500-(2)
Androidics kreeg een pakketje van phonegigant.nl waarin we de Onbeat-500 ontvingen. PhoneGigant.nl is een Nederlandse webwinkel die onder andere iPad onderdelen, iPhone 6 hoesjes, Samsung hoesjes, Android accessoires en speakers verkoopt.

Er worden twee kabels meegeleverd. Een oplaadkabel en een audio-kabel. De oplaadkabel is bedoelt om met een USB-poort verbinding te maken. Er is dus geen adapter meegeleverd. Ook zit er een gebruikershandleiding in het doosje, maar deze is niet in het Nederlands.

Design
Over het design van de Divoom Onbeat-500 kunnen we kort zijn. Het is niet de mooiste speaker die er op de markt te vinden is. Maar lelijk is deze flinke speaker ook niet. Het is een simpel en strak design. Geen tierelantijntjes of andere poespas. Gewoon recht toe recht aan, met een paar golfjes over de speaker grill. Om de speaker nog wat hipper te maken, heeft Divoom bedacht dat het wel leuk zou zijn om de kleuren waarin de Onbeat-500 te verkrijgen is, nog een spannende naam te geven. Zo is zwart niet zwart, maar Mysterie Black en heet de witte variant Refreshing White. De speaker komt dus in het zwart of in het wit. Een zogenaamde Ocean Blue was nog wel een mooie toevoeging geweest.

Kwaliteit
De Onbeat-500 is gemaakt van plastic, maar voelt wel erg stevig aan. Deze plastic behuizing vangt wel veel stof en elk vingerafdruk is te zien. Je zult echt met een doekje de afdrukken en vegen moeten verwijderen. Het is een zware speaker en ziet er massief uit. Door deze uitstraling krijg je het idee dat je te maken hebt met een stukje kwaliteit.

Review-Divoom-Onbeat-500-(5)

De knoppen doen ook stevig aan. Er is een + en een – knop om het volume te regelen. Tussen deze twee knoppen in zit nog een derde knop die gebruikt kan worden om oproepen te beantwoorden. Met de kleine schakelaar aan de zijkant zet je de speaker aan en uit. Naaste deze schakelaar zitten twee poorten. Eentje wordt gebruikt als aux-poort en de andere is een microUSB-poort voor het opladen van de batterij.

Review-Divoom-Onbeat-500-(3)

Met je smartphone, tablet of laptop maak je verbinding met de speaker. Dit gaat via Bluetooth en is zeer eenvoudig in te stellen. Er zit ook NFC in de speaker ingebouwd, dus mocht je een apparaat met NFC ondersteuning hebben, dan kun je dit apparaat kort tegen de Onbeat-500 aanhouden om nog sneller verbinding te maken.

Als het op geluidskwaliteit aankomt, is de Onbeat-500 een zeer hoogwaardige speaker. Voor z’n formaat en prijs, levert de speaker een zeer luid en helder geluid met een flinke bass. Muziek komt goed tot z’n recht, maar de Onbeat-500 leent zich ook uitermate goed als speaker bij het bekijken van een film. Met de knoppen op de speaker kan het volume al vrij hoog worden gezet, maar met je smartphone of tablet kan het volume nog hoger ingesteld worden. Daarmee is de speaker ook geschikt om te gebruiken bij bijvoorbeeld verjaardagen.

Conclusie (voordelen / nadelen)
Met de Onbeat-500 van Divoom ben je voorbereid op leuke feestjes, gezellige barbecues, en een ontspannen bezoekje aan de camping. Je streamt eenvoudig je favoriete liedjes, van je smartphone of ander Bluetooth apparaat, naar de speaker. De geluidskwaliteit is hoog en de bass is goed hoorbaar. Door het stevige en redelijk zware design, zal de speaker niet zomaar omvallen.

Review-Divoom-Onbeat-500-(1)

Het is jammer dat vingerafdrukken wel erg snel te zien zijn en dat de speaker niet in meer kleuren te verkrijgen is. Bovendien is het geen hele kleine speaker, dus is het niet de meeste ideale speaker om mee op reis te nemen. Gelukkig zijn dit slechts kleine minpunten en is de geluidskwaliteit van veel groter belang. En die is dik in orde. Voor de prijs kun je de Onbeat-500 al helemaal niet laten liggen.

Voordelen

  • zeer stevig geluid
  • flinke bass
  • eenvoudig maar stevig design
  • verschillende manieren van verbinden
  • goed geprijsd

Nadelen

  • de behuizing trekt erg veel stof en vingerafdrukken aan
  • niet de handigste speaker om mee te nemen
  • komt alleen in zwart of wit (helaas geen hippe kleuren)

Prijs: €69,95

Meer info: via divoom.com en phonegigant.nl

Eric Eissens

Schrijver van Reviews. Dol op gadgets, graag op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Android, en kan nooit wachten op de nieuwste mobieltjes.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.