Review MiniX NT-II Headphone

MiniX-NT-II-Headphone-reviewMiniX staat bekend om de mini-pc’s met Android OS. Ze maken producten van hoge kwaliteit met veel aansluit mogelijkheden. Ook op het gebied van software zijn de mini-pc’s van MiniX zeer uitgebreid. Het is daarom bijzonder om te zien dat ze ook kunnen focussen op het heel ander hardware segment: namelijk koptelefoons. Eerder zijn ze al eens met de MiniX NT-I op de markt gekomen, maar inmiddels is er een opvolger beschikbaar: de MiniX NT-II. Van media24store.nl kregen we een exemplaar van deze draadloze koptelefoon opgestuurd om te reviewen.

Inhoud
MiniX-NT-II-Headphone
In het volledig zwarte doosje, vindt je een mooie stevige opbergetui. Hierin zit de MiniX NT-II opgevouwen in opgeborgen. Ook zit er een handleiding bij om je op weg te helpen. Tot slot vindt je ook nog twee kabels. Een OTG-kabel om de koptelefoon mee op te laden, en een 3,5mm koptelefoonkabel.

Uiterlijk en Setup
De MiniX NT-II ziet er strak uit. De hoofdband is van rubberachtig plastic gemaakt, waardoor deze koptelefoon zeker niet goedkoop aanvoelt. Het design is zwart afgewisseld met grijs, dus de MiniX NT-II ziet er best stoer uit. De speakers zijn net zo gevormd als de Beats koptelefoons. Persoonlijk heb ik liever wat grotere oorgedeeltes, zodat mijn oren als het ware in de speakers liggen. Nu liggen de randen van de oorgedeeltes nog op m’n oren. Het zit zeker niet oncomfortabel, maar ze hadden dus wat groter gemogen.

review-MiniX-NT-II-Headphone-4

Aan de linkerspeaker zitten de knoppen om je muziek mee te bedienen. Ook zit er een knop om de MiniX NT-II aan en uit te zetten. Bluetooth is automatisch ingeschakeld. Er wordt echter geen gebruik gemaakt van de nieuwste versie van Bluetooth. In de MiniX NT-II is Bluetooth 3.0 verwerkt. Niet perse slecht, maar het bereik is minder groot dan bij Bluetooth 4.0. Ook verbruikt deze versie van Bluetooth meer energie dan nieuwere versies. Ik had ook het idee dat het vinden van en het maken van verbinding met de MiniX NT-II met Bluetooth via de laptop, tablet en smartphone, langer duurde dan bij apparaten die een modernere versie van Bluetooth ingebouwd hebben. Als bonusoptie kun je ook NFC gebruiken om met de koptelefoon te verbinden, mits je telefoon of tablet dit ondersteund uiteraard. Via de linkerspeaker kun je overigens ook je MiniX NT-II weer opladen.

review-MiniX-NT-II-Headphone-2

In de beugel zit een mechanisme waarmee je de linker-, en rechterspeaker naar binnen kunt vouwen. Zo maak je van de MiniX NT-II een zeer compact pakketje. De lichtgewicht draadloze koptelefoon kan op deze manier handig opgeborgen worden in de meegeleverde opbergetui. Hier kun je ook de kabeltjes en handleiding in kwijt. Op die manier kun je de MiniX NT-II eenvoudig met je meenemen. Alles voelt in elk geval zeer stevig aan en je krijgt echt het gevoel dat je te maken hebt met een hoogwaardig product.

Geluidskwaliteit en Batterij
Dat hoogwaardige moet natuurlijk vooral blijken uit de geluidskwaliteit. Het negatieve hieraan is dat telefoongesprekken niet erg natuurlijk klinken. Er zit een soort galm in de stem aan de andere kant van de lijn. Dit komt ook tot uiting wanneer bijvoorbeeld de spraakherkenning assistent Siri gebruikt. Het stemgeluid klinkt wat doffer dan je zou verwachten.

review-MiniX-NT-II-Headphone

Het positieve aan de geluidskwaliteit is dat het geluid van muziek wel mooi wordt weergegeven. Er is genoeg bass te horen en het geluid van muziek van allerlei genres klinkt zeer zuiver. Ook wanneer je wat speelt met het volume. Ondanks het feit dat ik liever wat grotere oorgedeeltes heb, zorgen die van de MiniX NT-II er wel voor dat omgevingsgeluid niet of nauwelijks te horen is. Je kan je dus echt helemaal op laten gaan in de muziek.

review-MiniX-NT-II-Headphone-3

De batterij gaat lekker lang mee. Je kunt maarliefst 10 uur achter elkaar luisteren naar je favoriete muziek. Het is dus prima te doen om de hele dag van muziek te genieten. Als de batterij leeg is kun je de MiniX NT-II in ongeveer 3 uur tijd weer opladen.

Conclusie (voordelen/nadelen)
De MiniX NT-II is een lichte, compacte, makkelijk te bedienen, draadloze koptelefoon. De oorgedeeltes hadden iets groter gemogen, en de kwaliteit van het geluid tijdens telefoongesprekken is ook niet super. De kwaliteit van het geluid van de muziek is dan weer wél erg goed, met een stevige bass. Het feit dat je de MiniX NT-II in kunt klappen en op kunt bergen in de meegeleverde etui maakt dit product zijn geld meer dan waard.

Voordelen

  • licht
  • tot compact geheel op te vouwen
  • stevig
  • goede geluidskwaliteit muziek
  • niet duur
  • handige opbergetui

 Nadelen

  • Bluetooth bereik is beperkt
  • telefoongesprekken zijn niet natuurgetrouw
  • oorgedeeltes mogen iets groter

Prijs: €49,90 (bij media24store)

Meer info: media24store

Eric Eissens

Schrijver van Reviews. Dol op gadgets, graag op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Android, en kan nooit wachten op de nieuwste mobieltjes.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.