Review Xtorm Fuel Series

Review-Xtorm-Fuel-SeriesMensen die Androidics al een tijdje volgen weten dat wij het al verschillende keren hebben gehad over de power banks van Xtorm. Xtorm is een Nederland bedrijf, waarvan de power banks al meerdere prijzen hebben gewonnen. Vanwege het mooie design en de extra functies zijn de power banks van Xtorm wel wat duurder dan een gemiddelde power bank. Daarom heeft het bedrijf de Fuel Series uitgebracht, een goedkopere serie power banks zonder poespas.

Inhoud
Review-Xtorm-Fuel-Series-2De Xtorm Fuel Series bestaat uit vier power banks die allemaal een andere accucapaciteit hebben. Op de redactie hebben wij de kleinste uitvoering (2500mAh) en de grootste uitvoering (20.000mAh) ontvangen. In de verpakking vinden we naast de power bank ook een duidelijke handleiding en een usb-kabel.

Design
Het design van de Fuel Series is anders dan wij gewend zijn van Xtorm. Inplaats van een witte behuizing met een grijze rubberen boven- en onderkant, heeft Xtorm bij de Fuel Series gekozen voor een zwarte behuizing. Wel heeft Xtorm de Fuel Series weer voorzien van een dun laagje rubber. Hierdoor komen de power banks toch nog redelijk ‘premium’ over. Ook zorgt de rubberen laag voor een betere grip.

Review-Xtorm-Fuel-Series-5

Aan de voorkant vinden we de in- en out-poorten. Afhankelijk van je keuze beschikt de Fuel Bank over één of twee USB-uitgangen. Hierdoor is het mogelijk om tot twee toestellen tegelijk op te laden. De power banks zijn allemaal uitgerust met vier led-lampjes. Deze geven aan hoeveel capaciteit de power bank nog heeft. Eén led-lampje staat voor 25% van de capaciteit.

Verder hebben alle Fuel Banks mooie afgeronde randen, een aan/uit-knop en uiteraard het logo van Xtorm.

Functies
Xtorm heeft de Fuel Series op de markt gebracht als power bank zonder poespas. Er zitten daarom ook geen opmerkelijke functies op de power bank. Zo vinden we op de FS100 “Fuel Bank 1X” twee poorten. Eén micro-USB aansluiting voor het opladen van de power bank en één 5V/1A USB-poort om je smartphone op aan te sluiten. Met een accucapaciteit van 2500mAh kan de FS100 je smartphone één keer opladen.

Koop je een grotere uitvoering van de Fuel Series, zoals de FS102 of de FS104, dan heb je toegang tot twee USB-poorten. Hierdoor is het mogelijk om twee toestellen tegelijk op te laden. Ook hebben deze poorten een hogere wattage. Zo beschikt de FS104 over twee poorten die gezamenlijk 5V/2.4A kunnen leveren. Hierdoor zal deze uitvoering sneller laden dan de FS101.

Review-Xtorm-Fuel-Series-3

Mocht je een power bank willen kopen, dan heb je in de Xtorm Fuel Series keuze uit vier power banks. Iedere power bank heeft een andere accucapaciteit. Ook verschillen de power banks veel in formaat en gewicht. Wij zetten ze even op een rijtje zodat je makkelijker de geschikte power bank kunt kiezen.

De FS100 weegt 58 gram en meet 110 bij 22mm. Deze power bank beschikt over een accucapaciteit van 2500mAh. Dat is groot genoeg om je smartphone maximaal één keer mee op te laden. De FS101 is ideaal als noodoplader die je makkelijk in je handtas opbergt.

Review-Xtorm-Fuel-Series-6

De FS101 weegt 128 gram en meet 97,5 bij 44 bij 23,2mm. Deze Fuel Bank heeft een accucapaciteit van 5000mAh waarmee je je smartphone twee keer kunt opladen. Qua gewicht en formaat is de FS101 ideaal voor bijvoorbeeld in je schooltas.

Met de FS102 komen we terecht bij de grotere power banks. Met een gewicht van 244 gram, een formaat van 97.5 bij 80.5 bij 23mm en een accucapaciteit van 10.000mAh is de FS102 Fuel Bank geschikt voor mensen die regelmatig onderweg hun toestellen opladen. Met 10.000mAh kun je je smartphone tot wel vier keer opladen. Ook beschikt de FS102 over twee USB-aansluiting, waardoor je twee toestellen tegelijk kunt opladen.

Als laatste hebben we nog de FS104. Deze Fuel Bank is voor de echte die-hard techies die constant toestellen aan de lader hebben hangen. De FS104 heeft namelijk een accucapaciteit van maar liefst 20.000mAh, genoeg om je smartphone acht keer of je tablet twee keer mee op te laden. Vanwege zijn grote capaciteit is de Xtorm FS104 met een gewicht van 383 gram en een formaat van 167 x 68,5 x 23 mm wel een stuk zwaarder en groter.

Review-Xtorm-Fuel-Series-4

Conclusie (voordelen / nadelen)
Xtorm is een grote naam op de power bank markt. De power banks van dit Nederlandse bedrijf gaan lang mee en daarom geeft Xtorm ook maar liefst twee jaar garantie op hun producten. Power banks van goedkopere merken verliezen vaak al snel hun capaciteit, maar dit zal bij de Fuel Series niet gebeuren.

Prijzen van de Fuel Banks variëren van €14,99 tot €69,-. Hiervoor krijg je een kwalitatief goede power bank met een mooie uitstraling en zonder snufjes. De Fuel Series is dan ook ideaal voor de normale gebruiker die wel opzoek is naar een kwalitatief goede power bank, maar geen opties als draadloos laden of Quick Charge 3.0 nodig heeft.

Voordelen
– goedkoper dan andere power banks van Xtorm
– goede kwaliteit accu
– ruime keuze (voor ieder wat wils)
– twee toestellen tegelijk opladen

Nadelen
– mist ondersteuning voor snelladen

Alle power banks uit de Fuel Series zijn te bestellen op de officiële site van Xtorm. De FS100 (2500mAh) kost €14,99, de FS101 (5000mAh) kost €19,99, de FS102 (10.000mAh) kost €34,99 en de FS104 (20.000) kost €69,-. De power banks uit de Fuel Series liggen ook in de winkels van Media Markt. Mocht je de power banks eerst willen zien voordat je er één aanschaft, dan kun je dus altijd even langs de Media Markt.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.