Review Leef Bridge 3.0

Leef-Bridge-3.0-usbTegenwoordig hebben de meeste smartphones een opslagcapaciteit van minimaal 16GB. De wat duurdere modellen hebben al snel 64 of zelfs 128GB aan opslag. Soms kun je nog steeds iets extra’s gebruiken. Alleen dan niet in de vorm van een micro-sd kaart, maar in de vorm van een memory stick. De meeste memory sticks zijn uiteraard niet geschikt voor smartphones, omdat de aansluiting niet klopt. Gelukkig zijn er bedrijven die daar over nagedacht hebben. Leef heeft een speciale memory stick op de markt gebracht die zeer geschikt is om te gebruiken met je smartphone. De Leef Bridge 3.0 is een memory stick die met het grootste gemak data van je laptop over kan dragen aan je smartphone. Androidics mocht van MobileFun een exemplaar testen.

Inhoud

Leef-Bridge-3.0-unboxing

Als je de flap van het doosje open klapt, zie je direct de Leef Bridge 3.0 zitten. Dat is ook meteen wat je krijgt. Geen kabeltjes, geen opbergzakje en zelfs geen handleiding. Dat is ook niet perse nodig. Wie bergt er nou een memory stick op in een zakje? En kabels zijn uiteraard ook niet logisch. Een handleiding zou normaal gesproken ook niet nodig zijn, maar in dit geval was een kleine uitleg van de werking van het schuifmechanisme, niet verkeerd geweest. Aan de binnenkant van de flap wordt nog wel verteld dat je via de Android Play Store een file manager app kunt downloaden om eenvoudig bestanden over te kunnen zetten.

Uiterlijk en kwaliteit
De Leef Bridge 3.0 is ongeveer zo groot als de helft van je duim. Ons review exemplaar heeft 16GB opslagcapaciteit, maar er is ook nog een 32GB en een 64GB uitvoering. Het unieke aan deze memory stick is, dat er twee uitgangen op zitten. Aan de ene kant zie je een USB 3.0 aansluiting en aan de andere kant een micro-USB aansluiting.

Om de memory stick zit een kapje, waarmee de stick gedeeltelijk wordt beschermd tegen beschadigingen. Tegelijkertijd zorgt het kapje voor de werking van het schuifsysteem. Je kunt de stick uitschuiven om de USB 3.0 aansluiting of juist de micro-USB aansluiting naar buiten te duwen. Pas dan kun je de Leef Bridge 3.0 aansluiten op je laptop of smartphone. Dit mechanisme werkt zeer goed en is eenvoudig te begrijpen, al was het handig geweest als er een kleine uitleg was meegeleverd. We kunnen ons namelijk voorstellen, dat niet iedereen direct doorheeft hoe het schuifmechanisme werkt.

USB-Leef-Bridge-3.0

Zodra de memory stick is aangesloten, gaat er een wit lampje branden. Nu kun je beginnen met het overzetten van foto’s, video’s, documenten en andere bestanden. De Leef Bridge 3.0 voelt stevig aan en lijkt gebouwd om je hele leven lang mee te gaan. In het kapje zitten trouwens twee kleine gaatjes waar een touwtje doorheen kan, zodat je de memory stick aan je sleutelbos kunt vastmaken. Helaas zit het touwtje wel het schuifmechanisme in de weg. Hopelijk wordt dit in een toekomstige versie verbeterd.

Bestandsoverdracht
Met een file manager kun je eenvoudig data overzetten van de memory stick naar de smartphone of tablet en vice versa. Zo zet je via de USB 3.0 aansluiting een film van je laptop op de Leef Bridge 3.0. Met een soepele schuifbeweging schuif je het micro-USB gedeelte uit en sluit je de stick vervolgens aan op je smartphone. Nu kun je doormiddel van de file manager, die ene film overzetten op je smartphone. Dit werkt allemaal zeer eenvoudig.

Leef-Bridge-3.0

Erg grote bestanden zijn overigens niet ideaal om over te zetten. De gemiddelde leessnelheid is ongeveer 35MBps, terwijl de schrijfsnelheid op 8MBps ligt. Dus zorg dat je geduldig bent als je een film aan het overzetten bent. Het afspelen van video’s en muziek direct vanaf de Leef Bridge 3.0 gaat vrij vloeiend, maar de niet al te hoge snelheid is vooral te merken wanneer je die bestanden naar je smartphone probeert over te zetten.

Conclusie (voordelen/nadelen)
Met z’n goede bouwkwaliteit en unieke functies, is de Leef Bridge 3.0 een handig hulpmiddel om vrij eenvoudig bestanden over te zetten tussen je laptop en smartphone. Je kunt de memory stick uitstekend gebruiken als verlenging van je hoeveelheid opslag. Om ruimte vrij te maken op je smartphone, kun je die bestanden op de memory stick zetten. Zo is het kinderspel om je foto’s en video’s naar de memory stick te verhuizen.

De prijs is misschien wat aan de hoge kant. De meeste memory sticks met 16GB aan opslag, gaan voor minder dan de helft van de prijs van de Leef Bridge 3.0 over de toonbank. Je moet er echter wel rekening mee houden dat dat soort memory sticks geen twee aansluitingen heeft, en daardoor alleen met een laptop of PC te gebruiken is.

Leef-Bridge-3.0-review

De Leef Bridge 3.0 kan op een paar kleine puntjes nog verbeterd worden, maar biedt voor de meeste mensen een uitstekende oplossing voor gebrek aan opslagruimte. Met name de goedkope smartphones en tablets beschikken vaak over een zeer beperkte hoeveelheid opslag geheugen. Voor de mensen met zulke smartphones of tablets is de Leef Bridge 3.0 een uitstekende oplossing en zeer aan te raden.

Voordelen
–    goede bouwkwaliteit
–    handig schuifsysteem
–    makkelijk bestanden overzetten van laptop naar smartphone
–    werkt met Macs, PC’s en Android apparaten
–    ondersteuning voor USB 3.0

Nadelen
–    (erg klein nadeel) geen korte uitleg van het schuifmechanisme
–    aansluiting voor aan de sleutelbos belemmert het schuifmechanisme
–    prijziger dan normale memory stick 

Prijs: €28,99 bij MobileFun

Meer info: Leef Bridge 3.0

Eric Eissens

Schrijver van Reviews. Dol op gadgets, graag op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Android, en kan nooit wachten op de nieuwste mobieltjes.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.